Jahodovo-rebarborový crumble s mandľovou krustou

Jahody Leto Mandle Rebarbora
113 Jahodovo-rebarborový crumble s mandľovou krustou

Ingrediencie

na 4 porcie

200 g jahôd

100 g rebarbory

šťava z polovice citróna

1 polievková lyžica trstinového cukru

 

Na mrvenicu:

100 g zmäknutého masla

80 g trstinového cukru

30 g ovsených vločiek (najlepšie jemných)

70 g celých nelúpaných mandlí

70 g hrubej múky

Postup

Rúru predhrejte na 180 °C.

 

Ovocie pokrájajte na drobnejšie kúsky. Rebarboru netreba lúpať, len ju očistite a nakrájajte na približne centimetrové kocky. Ovocie v mise pokvapkajte citrónovou šťavou a posypte lyžicou cukru. Premiešajte a nechajte odpočívať.

 

Na mrvenicu zmiešajte všetky suché suroviny. Premiešajte rukami alebo vidličkou na rovnomernú mrvenicu.

 

Do zapekacej misy (buď voľte jednu veľkú plytkú pre všetky, alebo môžete ako my upiecť každú porciu zvlášť) rovnomerne rozhrňte všetko ovocie aj so šťavou, ktorú pustilo. Po okraj pokryte mrvenicou a trochu ju do ovocia vtlačte. Dajte zapiecť na 15 – 20 minút do zozlatnutia mrvenice.

 

Podávajte s vyšľahanou šľahačkou, zmrzlinou, mascarpone alebo kyslou smotanou a určite ešte horúce.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku