Rebarborový koláč

Rebarbora
471 Rebarborový koláč

Ingrediencie

  • 250 g múky Babičkina voľba na krehké pečivo
  • 40 g práškového cukru
  • 5 g kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 vajce – oddelený žĺtok a bielok
  • 70 g masla
  • 50 – 70 ml mlieka

 

Na náplň:

  • ½ vrecúška vanilkového pudingu
  • ¼ litra mlieka
  • 2 lyžice krupicového cukru
  • 20 g masla
  • 100 g mäkkého tvarohu
  • 370 – 400 g olúpané rebarbory
  • 40 g trstinového cukru

Použitá múka

Postup

Do misy nasypte múku, cukor a premiešajte s kypriacim práškom. Pridajte zmäknuté maslo a prstami prehneťte. Pridajte žĺtok a mlieko a vypracujte pružné cesto. Zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte aspoň pol hodiny v chladničke.

Z pudingového prášku, krupicového cukru a mlieka uvarte puding. Keď trochu vychladne, vmiešajte maslo. Počas chladnutia premiešavajte metlou. Takmer vychladnutý puding premiešajte s tvarohom.

Rebarboru nakrájajte cca na 1 cm hrubé plátky. Premiešajte s trstinovým cukrom.

Rúru predhrejte na 190°C. Cesto vyberte z chladničky, rozbaľte a na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkajte na okrúhly plát hrubý asi 0,5 cm. Okraje môžete orezať. Plát preneste na plech vyložený papierom na pečenie a doprostred rozotrite krém. Nechajte asi 4 cm od kraja voľné. Na krém rozprestrite rebarboru a voľné okraje preložte dovnútra – koláč tým uzavriete. Cesto potrite bielkom.

Vložte do rúry a pečte asi 30 minút.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.