Do misy nasypte múku, cukor a premiešajte s kypriacim práškom. Pridajte zmäknuté maslo a prstami prehneťte. Pridajte žĺtok a mlieko a vypracujte pružné cesto. Zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte aspoň pol hodiny v chladničke.
Z pudingového prášku, krupicového cukru a mlieka uvarte puding. Keď trochu vychladne, vmiešajte maslo. Počas chladnutia premiešavajte metlou. Takmer vychladnutý puding premiešajte s tvarohom.
Rebarboru nakrájajte cca na 1 cm hrubé plátky. Premiešajte s trstinovým cukrom.
Rúru predhrejte na 190°C. Cesto vyberte z chladničky, rozbaľte a na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkajte na okrúhly plát hrubý asi 0,5 cm. Okraje môžete orezať. Plát preneste na plech vyložený papierom na pečenie a doprostred rozotrite krém. Nechajte asi 4 cm od kraja voľné. Na krém rozprestrite rebarboru a voľné okraje preložte dovnútra – koláč tým uzavriete. Cesto potrite bielkom.
Vložte do rúry a pečte asi 30 minút.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.