+ čučoriedky na dekoráciu
Všetky suroviny zmiešajte v mise a vypracujte na hladké cesto. Hotové cesto uložte do chladničky na cca 30 min.
Cesto vyvaľkajte a vykrajujte kolieska, ktorými vyložíte formičky na tartaletky. Cesto do nich starostlivo vtlačte. Po naplnení formičiek cestom ich uložte na 30 min. do chladničky alebo na 10 min. do mrazničky.
Predhrejte rúru na 175°C a formičky vyberte z chladničky. Dno každej tartaletky poprepichujte vidličkou a potom všetky vložte do rúry. Pečte dozlatista 10 – 15 minút. Upečené korpusy na tartaletky nechajte vychladiť.
Medzitým si môžete pripraviť náplň: Do hrnca nalejte smotanu, pridajte čučoriedky a priveďte do varu. Varte asi 5 minút, kým sa väčšina čučoriedok nerozvarí. Rozvar odstavte a nechajte vychladnúť tak, aby zmes nebola úplne horúca.
Kým zmes chladne, v mise vyšľahajte žĺtky s cukrom a škrobom do peny. Penu po kúskoch zašľahajte do čučoriedkovej zmesi a až bude všetko hladké, vráťte hrniec na sporák. Pridajte citrónovú kôru a šťavu. Za stáleho miešania varte ako puding do zhustnutia.
Hotový krém s konzistenciou pudingu ešte za tepla nalejte do pripravených korpusov (mne to išlo najlepšie pomocou zdobiaceho vrecka so širokou špičkou). Naplnené tartaletky nechajte vychladiť a na záver ich ozdobte čerstvým ovocím. Najlepšie chutia na druhý deň, keď sa korpusy odležia a mierne zmäknú.
TIP: Čím nahradiť formičky na tartaletky? Ak nemáte formičky na tartaletky, môžete použiť formu na muffiny. Nevykladajte ju cestom celú, ale asi do 2/3. Vzniknú vám tak malé košíčky.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.