Babičkine lievance s čučoriedkovou polevou

Čučoriedky
631 Babičkine lievance s čučoriedkovou polevou

Ingrediencie

  • ½ kocky droždia
  • ½ l vlažného mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžička kryštálového cukru do kvásku
  • štipka soli
  • cca 300 g polohrubej múky Babičkina voľba
  • 1 väčšie alebo 2 malé vajíčka izbovej teploty

 

Na polevu:

  • čučoriedky
  • krupicový cukor (podľa množstva čučoriedok, aby žahour bol sladký. Môžete pridať aj vanilkový cukor)
  • štipka škorice
  • vanilkový puding

Použitá múka

Postup

Do hrnčeka rozdrobíme droždie, prilejeme časť vlažného mlieka, pridáme cukor, zamiešame a necháme vzísť kvások na teplom mieste (pokým nezačne akoby peniť).

Do misy nalejeme mlieko, pridáme múku, kvások, vajíčka, vanilkový cukor, štipku soli a zamiesime cesto.

Necháme na teplom mieste kysnúť (30-45 minút). Cesto získa zhruba dvojnásobok pôvodného objemu.

Po vykysnutí vyprážame lievance na dobre rozpálenej panvici (alebo v lievanečníku), ktorú zľahka potrieme olejom.

 

Žahour

Čučoriedky podlejeme vodou, pridáme cukor, škoricu a prevaríme. Vanilkový puding zvlášť rozmiešame v troške vody, nalejeme na ovocie a znova prevaríme, aby sa poleva zahustila.

Na každý lievanec dajte lyžicu polevy a ozdobte kyslou smotanou. Dobrú chuť.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.