Do hrnčeka rozdrobíme droždie, prilejeme časť vlažného mlieka, pridáme cukor, zamiešame a necháme vzísť kvások na teplom mieste (pokým nezačne akoby peniť).
Do misy nalejeme mlieko, pridáme múku, kvások, vajíčka, vanilkový cukor, štipku soli a zamiesime cesto.
Necháme na teplom mieste kysnúť (30-45 minút). Cesto získa zhruba dvojnásobok pôvodného objemu.
Po vykysnutí vyprážame lievance na dobre rozpálenej panvici (alebo v lievanečníku), ktorú zľahka potrieme olejom.
Čučoriedky podlejeme vodou, pridáme cukor, škoricu a prevaríme. Vanilkový puding zvlášť rozmiešame v troške vody, nalejeme na ovocie a znova prevaríme, aby sa poleva zahustila.
Na každý lievanec dajte lyžicu polevy a ozdobte kyslou smotanou. Dobrú chuť.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.