Čučoriedkovo-ríbezľový koláč s posýpkou

Čučoriedky Leto
304 Čučoriedkovo-ríbezľový koláč s posýpkou

Ingrediencie

INGREDIENCIE NA POSÝPKU:

  • 600 g múky na krehké cesto
  • 200 g cukru
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 1 lyžička škorice
  • 300 g rozpusteného masla

 

NA „NÁPLŇ“:

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 4 žĺtky
  • 2 lyžice medu
  • 400 g čučoriedok
  • 100 g ríbezlí

Postup

Pripravte si posýpku tak, že do misy vložíte všetky uvedené ingrediencie a budete ich prepracovávať tak dlho, až vznikne sypká posýpka. Pracujte rukami alebo použite robot.

Na plech vyložený papierom na pečenie nasypte ¾ posýpky a utlačte ju po celej ploche.

Pečte v rúre predhriatej na 180 °C asi 15 minút.

Vyšľahajte šľahačku a vmiešajte do nej prešľahané žĺtky a med.

Predpečený korpus posypte ovocím, zalejte smotanovou zmesou a všetko posypte zvyšnou posýpkou.

Pečte asi 30 minút alebo dozlatista.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku