Ingrediencie
INGREDIENCIE NA POSÝPKU:
- 600 g múky na krehké cesto
- 200 g cukru
- 1 lyžička citrónovej kôry
- 1 lyžička škorice
- 300 g rozpusteného masla
NA „NÁPLŇ“:
- 250 ml smotany na šľahanie
- 4 žĺtky
- 2 lyžice medu
- 400 g čučoriedok
- 100 g ríbezlí
Pripravte si posýpku tak, že do misy vložíte všetky uvedené ingrediencie a budete ich prepracovávať tak dlho, až vznikne sypká posýpka. Pracujte rukami alebo použite robot.
Na plech vyložený papierom na pečenie nasypte ¾ posýpky a utlačte ju po celej ploche.
Pečte v rúre predhriatej na 180 °C asi 15 minút.
Vyšľahajte šľahačku a vmiešajte do nej prešľahané žĺtky a med.
Predpečený korpus posypte ovocím, zalejte smotanovou zmesou a všetko posypte zvyšnou posýpkou.
Pečte asi 30 minút alebo dozlatista.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.