Na 2 pizze:
Na dokončenie:
V mise premiešajte múku so soľou a droždím. Prilejte vodu a olej. Hnetačom nechajte pomaly spracovávať hladké, pružné cesto. Ak to bude potrebné, zľahka ho ešte spracujte rukou. Pod fóliou nechajte cesto kysnúť 45 – 60 minút. Malo by 2 – 3× zväčšiť svoj objem.
Cesto rozdeľte na dva bochníky. Rukami vytvarujte čo najtenšiu okrúhlu pizzu, potrite paradajkovým základom a rozložte náplň. Pečte asi 10 minút, okraje trochu zozlatnú a pizza bude krásne upečená. Nakoniec ozdobte čerstvými listami bazalky.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.