na 2 pizzy
V miske premiešajte múku so soľou. Droždie rozmiešajte vo vode a pripravenú zmes vlejte do múky. Pridajte olej a ručne vypracujte pružné cesto.
Misku s cestom zakryte utierkou a nechajte na teplom mieste kysnúť asi 45 minút.
Olúpane paradajky vložte na panvicu spolu s rozdrveným cesnakom, štipkou soli a kvapkou olivového oleja. Nechajte paradajky rozvariť a odpariť prebytočnú vodu.
Trúbu vyhrejte na maximum a pripravte si plech vyložený papierom na pečenie.
Cesto rozdeľte na dve polovice a vyváľajte na dve tenké placky. Placku potrite paradajkovým základom a poukladajte na ňu kúsky mozzarelly.
Pečte, pokiaľ nebudú okraje zlatisté (asi 10 minút).
Hotovú pizzu doplňte lístkami rukoly a sušenou šunkou.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.