Pizza

Leto
541 Pizza

Ingrediencie

na 2 pizzy

  • 300 g hladkej múky na kysnuté cesto
  • 21 g droždia
  • 200 ml vlažnej vody
  • 4 lyžice olivového oleja
  • štipka soli
  • 1 mozzarella
  • ingrediencie na paradajkový základ: plechovka olúpaných paradajok, 1 strúčik cesnaku, štipka soli
  • na ozdobenie: lístky rukoly, sušená šunka

Postup

V miske premiešajte múku so soľou. Droždie rozmiešajte vo vode a pripravenú zmes vlejte do múky. Pridajte olej a ručne vypracujte pružné cesto.

Misku s cestom zakryte utierkou a nechajte na teplom mieste kysnúť asi 45 minút.

Olúpane paradajky vložte na panvicu spolu s rozdrveným cesnakom, štipkou soli a kvapkou olivového oleja. Nechajte paradajky rozvariť a odpariť prebytočnú vodu.

Trúbu vyhrejte na maximum a pripravte si plech vyložený papierom na pečenie.

Cesto rozdeľte na dve polovice a vyváľajte na dve tenké placky. Placku potrite paradajkovým základom a poukladajte na ňu kúsky mozzarelly.

Pečte, pokiaľ nebudú okraje zlatisté (asi 10 minút).

Hotovú pizzu doplňte lístkami rukoly a sušenou šunkou.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.