(na 1 pizzu asi 2 porcie)
cesto:
náplň:
Všetky suroviny na cesto vložte do hlbokej misy a ručne alebo hnetačom zapracujte na hladké, nelepivé cesto. Nechajte desať minút odpočívať, cesto potom buď hneď použite, alebo ho môžete nechať cez noc v chladničke (cesto je vhodné aj na zmrazenie, môžete ho tak mať nachystané aj na ďalšie pečenie).
Začnite zahrievať rúru na 180 °C. Z cesta vyvaľkajte tenkú placku a pripravte na plech s papierom na pečenie, placku vaľkajte do približného kruhu, prípadne ju jemne orežte.
Zmiešajte crème fraîche (asi tretinu téglika) a lyžicu smotany plus podľa chuti 2 až 4 roztlačené ančovičky (ančovičky sú slané, preto už netreba smotanu inak dochucovať) a potrite tým cesto po celej ploche. Potom už len posypte rovnomerne všetkými ostatnými surovinami – je len na vás, koľko čoho si na pizzu dáte, unesie celkom dosť náplne. Pečte vo vyhriatej rúre zhruba 10 minút, krájajte kolieskom a podávajte na doske.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.