250 g chlebovej pšeničnej múky
250 g hladkej múky
275 ml mlieka
50 g masla
1 lyžička soli
½ kocky čerstvého droždia
+ sypanie (mak, rasca, soľ, sezam)
Všetky suroviny dajte do robota a pomocou nadstavca hák vypracujte hladké, kompaktné, pružné a nelepivé cesto. Nechajte cesto prikryté pod utierkou alebo fóliou 20 – 30 minút zrieť.
Potom môžete tvarovať bochníky alebo placky. Dôležité je zachovať rovnakú gramáž kaizeriek. Ideálne je rozdeliť si cesto na 10 rovnakých kúskov. Potom buď vytvarujte raznicou na kaizerky kresbu, alebo skladajte z placky podľa nášho videa.
Na záver potrite vodou a posypte podľa seba makom, sezamom alebo hrubozrnnou soľou. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C 20 minút. Skontrolujte a prípadne ešte nechajte zozlatnúť.
Po vychladnutí na mriežke servírujte najlepšie čerstvé.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.