Domáce kaizerky

Pečivo

Ingrediencie

250 g chlebovej pšeničnej múky

250 g hladkej múky

275 ml mlieka

50 g masla

1 lyžička soli

½ kocky čerstvého droždia

+ sypanie (mak, rasca, soľ, sezam)

Použitá múka

BIO alternativa

Postup

Všetky suroviny dajte do robota a pomocou nadstavca hák vypracujte hladké, kompaktné, pružné a nelepivé cesto. Nechajte cesto prikryté pod utierkou alebo fóliou 20 – 30 minút zrieť.

Potom môžete tvarovať bochníky alebo placky. Dôležité je zachovať rovnakú gramáž kaizeriek. Ideálne je rozdeliť si cesto na 10 rovnakých kúskov. Potom buď vytvarujte raznicou na kaizerky kresbu, alebo skladajte z placky podľa nášho videa.

Na záver potrite vodou a posypte podľa seba makom, sezamom alebo hrubozrnnou soľou. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C 20 minút. Skontrolujte a prípadne ešte nechajte zozlatnúť.

Po vychladnutí na mriežke servírujte najlepšie čerstvé.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.