Halloweenske cupcakes

Ingrediencie

na 12 cupcakov:

Základ – muffiny:

  • 2 vajcia
  • 80 g krupicového cukru
  • 150 ml plnotučného mlieka
  • 60 g vychladeného rozpusteného masla
  • 1 citrón
  • 250 g hladkej špaldovej múky
  • 1,5 lyžičky kypriaceho prášku

Krém:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 100 g práškového cukru s vanilkou
  • prírodná potravinárska farba oranžová

Pavučiny:

  • 1 tabuľka horkej čokolády

 

  • Ďalej budete potrebovať – zdobiace vrecko s hviezdicovou špičkou, zdobiace vrecko na polevu, košíčky na muffiny, papier na pečenie

Postup

Pripravte si formu na muffiny a poukladajte do nej papierové košíčky. Predhrejte rúru na 170 °C. Vyšľahajte vajcia s cukrom do nadýchanej peny. Postupne pridávajte mlieko, vychladené maslo a citrónovú kôru a zašľahajte do hladkého krému. Bokom premiešajte múku s práškom do pečiva a po lyžiciach celú zmes prisypávajte do cesta.

Košíčky plňte z dvoch tretín a snažte sa mať všade rovnaké množstvo cesta. Pečte ich pomaly uprostred rúry zhruba 22 – 25 min. Po upečení nechajte muffiny celkom vychladnúť.

Na zdobenie si nachystajte pavučinky. Stačí nalámať horkú čokoládu do vrecka a nechať rozpustiť vo vodnom kúpeli. Potom odstrihnite vrecku špičku a kreslite na papier na pečenie rôzne pavučinky. Pre dokonalé zatuhnutie vložte aj s papierom na pečenie do mrazničky.

Teraz pripravte krém: vyšľahajte smotanu na šľahanie s cukrom a postupne pridávajte mascarpone. Až dohladka vyšľahaný krém dofarbujte práškovou alebo tekutou potravinárskou farbou do sýto oranžovej. Zdobte vreckom so širokou hviezdicovou špičkou a dokončte pavučinkami.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku