2 hrnčeky polohrubej múky
½ hrnčeka krupicového cukru
½ hrnčeka oleja
1 hrnček bieleho jogurtu
2 vajcia
½ vrecúška prášku do pečiva
Mrvenica:
1 hrnček hrubej múky
½ hrnčeka krupicového cukru
4 lyžice masla
+ ovocie podľa sezóny
+ maslo a múka na prípravu formy
Vyskúšajte tento jednoduchý a rýchly recept na hrnčekový ovocný koláč s posýpkou. Kombinácia šťavnatého ovocia a posýpky je naozaj fantastická. Pripravte si hrnčeky, nazbierajte obľúbené ovocie a poďme na to!
Najprv zapnite rúru a nechajte ju predhrievať na 180 °C. Očistite si ovocie a prípadne ho pokrájajte na menšie kúsky. Vidličkou alebo rukami spracujte mrvenicu.
Všetky suroviny na cesto zmiešajte postupne v mise a stierkou sa uistite, že v ceste nie sú hrudky. Stiahnite do formy a bohato posypte ovocím aj mrvenicou.
Pečte 25 – 35 minút. Potom koláč skontrolujte – podľa typu ovocia a obsahu vody potom pečte ďalších až 15 minút, aby sa celý koláč dopiekol.
Nechajte celkom vychladnúť a podávajte s jogurtom a čerstvým bylinkami.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.