Jarné tortilly s kuraťom

Tortilla
180 Jarné tortilly s kuraťom

Ingrediencie

Na 6 – 8 tortíll:

  • 250 g hladkej múky
  • 1 lyžička soli
  • 80 ml horúcej vody
  • 1 lyžička prášku do pečiva bez fosfátov
  • 80 ml repkového oleja 

Na dokončenie:

  • 2 restované kuracie prsia pokrájané na menšie kúsky
  • avokádo, špenátové listy, hummus
  • cherry paradajky, parmezán

 

  • Príprava: 10 minút
  • Odležanie: 30 minút
  • Smaženie: 10 minút

Postup

Na príprave tortíll nie je nič zložité. Jediné, čo skutočne musíte dodržať, je teplota vody. Môže sa to zdať bezvýznamné, ale práve teplota vody upravuje vlastnosti múky a tá sa lepšie spracuje na hladké a nelepivé cesto. Všetky ingrediencie zmiešajte v miske napríklad stierkou a potom spracujte ešte rukami. Hladké cesto nechajte odpočívať asi 30 minút.

Cesto vyjde asi na 6 – 8 placiek. Pripravte si podložku, ideálne silikónovú s vyobrazením kruhov, pomôže vám to vyvaľkať placky pravidelne a asi do veľkosti 20 cm. Smažte placky sprudka na panvici z oboch strán necelú minútu. Buď úplne nasucho, ak máte nepriľnavú nádobu, alebo s trochou oleja – nanášajte skutočne tenkú vrstvu, napríklad štetcom.

Hotové tortilly dávajte na tanier a na zachovanie vláčnosti ich prikryte vlhkou utierkou. Tortillu potrite hummusom, naplňte restovaným kuracím mäsom, prekladajte avokádom, zelenými listami a paradajkami a posypte parmezánom. Zabaľte a rozrežte napoly, aby plnka vynikla.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku