Zmiešajte múku a maslo, pridajte vodu a vypracujte cesto, ktoré dajte do chladničky na 30 minút vychladnúť.
Potom cesto vyvaľkajte do tvaru kruhu, ktorý je o niečo väčší než vaša koláčová forma. Cesto preneste do formy a zatlačte tak, aby formu dokonale kopírovalo. Okraje cesta môžu formu mierne presahovať. Dajte na chvíľku do chladničky.
Na cesto potom položte papier na pečenie a zaťažte fazuľou. Vložte do rúry vyhriatej na 200 °C, pečte asi 20 minút, potom odoberte papier s fazuľou a ešte asi 5 minút dopečte. Vyberte z rúry a nalejte pripravenú náplň.
Na panvici opečte slaninu s cesnakom, cibuľou a hubami. Túto zmes dajte do misy, pridajte vajíčka rozšľahané s tvarohom a smotanou, osoľte, okoreňte a zamiešajte.
Tekutú zmes vlejte do predpečeného korpusu, ozdobte tymianom a vložte do rúry. Pečte pri 180 °C asi 25 min., kým sa náplň spevní.
Pred podávaním nechajte koláč vychladnúť.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.