Hubový quiche

Leto
552 Hubový quiche

Ingrediencie

Na cesto:

  • 280 g hladkej múky Babičkina voľba na krehké pečivo + múka na poprášenie
  • 140 g masla na kúsky
  • ½ lyžičky soli
  • 8 lyžíc vody

 

Na náplň:

  • 3 vajcia
  • 1 polotučný tvaroh
  • 150 ml smotany
  • 400 g čerstvých krájaných húb
  • 100 g slaniny nakrájanej na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 červená cibuľa
  • 100 g tvrdého syra
  • 3 vetvičky tymianu
  • soľ, korenie

Použitá múka

Postup

Zmiešajte múku a maslo, pridajte vodu a vypracujte cesto, ktoré dajte do chladničky na 30 minút vychladnúť.

Potom cesto vyvaľkajte do tvaru kruhu, ktorý je o niečo väčší než vaša koláčová forma. Cesto preneste do formy a zatlačte tak, aby formu dokonale kopírovalo. Okraje cesta môžu formu mierne presahovať. Dajte na chvíľku do chladničky.

Na cesto potom položte papier na pečenie a zaťažte fazuľou. Vložte do rúry vyhriatej na 200 °C, pečte asi 20 minút, potom odoberte papier s fazuľou a ešte asi 5 minút dopečte. Vyberte z rúry a nalejte pripravenú náplň.

Náplň

Na panvici opečte slaninu s cesnakom, cibuľou a hubami. Túto zmes dajte do misy, pridajte vajíčka rozšľahané s tvarohom a smotanou, osoľte, okoreňte a zamiešajte.

Tekutú zmes vlejte do predpečeného korpusu, ozdobte tymianom a vložte do rúry. Pečte pri 180 °C asi 25 min., kým sa náplň spevní.

Pred podávaním nechajte koláč vychladnúť.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.