Pšeničné tortilly

216 Pšeničné tortilly

Ingrediencie

  • 250 g polohrubej múky
  • 1 lyžička soli
  • 150 ml horúcej vody
  • 1 lyžička prášku do pečiva bez fosfátov
  • 4 lyžice repkového oleja

Použitá múka

Postup

Na príprave tortíll nie je nič zložité. Jediné, čo naozaj musíte dodržať, je teplota vody. Môže sa to zdať nevýznamné, ale práve teplota vody upravuje vlastnosti múky a tá sa lepšie spracuje na hladké a nelepivé cesto. Všetky ingrediencie zmiešajte v miske napríklad stierkou a potom spracujte ešte rukami. Hladké cesto nechajte odpočívať asi 30 minút.

Cesto vyjde asi na 8 placiek. Pripravte si podložku, ideálne silikónovú s vyobrazením kruhov, pomôže vám to vyvaľkať placky pravidelne a zhruba do veľkosti 20 cm. Smažte placky sprudka na panvici z oboch strán necelú minútu. Buď celkom nasucho, ak máte nepriľnavý riad, alebo s trochou oleja – nanášajte naozaj malú vrstvu, napríklad štetcom.

Hotové tortilly dávajte na tanier a pre zachovanie vláčnosti ich prikryte vlhkou utierkou. Plňte zmesou zeleniny, syrov, mäsa a dresingov podľa vlastnej fantázie.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.