Na príprave tortíll nie je nič zložité. Jediné, čo naozaj musíte dodržať, je teplota vody. Môže sa to zdať nevýznamné, ale práve teplota vody upravuje vlastnosti múky a tá sa lepšie spracuje na hladké a nelepivé cesto. Všetky ingrediencie zmiešajte v miske napríklad stierkou a potom spracujte ešte rukami. Hladké cesto nechajte odpočívať asi 30 minút.
Cesto vyjde asi na 8 placiek. Pripravte si podložku, ideálne silikónovú s vyobrazením kruhov, pomôže vám to vyvaľkať placky pravidelne a zhruba do veľkosti 20 cm. Smažte placky sprudka na panvici z oboch strán necelú minútu. Buď celkom nasucho, ak máte nepriľnavý riad, alebo s trochou oleja – nanášajte naozaj malú vrstvu, napríklad štetcom.
Hotové tortilly dávajte na tanier a pre zachovanie vláčnosti ich prikryte vlhkou utierkou. Plňte zmesou zeleniny, syrov, mäsa a dresingov podľa vlastnej fantázie.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.