Pšeničné tortilly

55 Pšeničné tortilly

Ingrediencie

  • 250 g polohrubej múky
  • 1 lyžička soli
  • 150 ml horúcej vody
  • 1 lyžička prášku do pečiva bez fosfátov
  • 4 lyžice repkového oleja

Postup

Na príprave tortíll nie je nič zložité. Jediné, čo naozaj musíte dodržať, je teplota vody. Môže sa to zdať nevýznamné, ale práve teplota vody upravuje vlastnosti múky a tá sa lepšie spracuje na hladké a nelepivé cesto. Všetky ingrediencie zmiešajte v miske napríklad stierkou a potom spracujte ešte rukami. Hladké cesto nechajte odpočívať asi 30 minút.

Cesto vyjde asi na 8 placiek. Pripravte si podložku, ideálne silikónovú s vyobrazením kruhov, pomôže vám to vyvaľkať placky pravidelne a zhruba do veľkosti 20 cm. Smažte placky sprudka na panvici z oboch strán necelú minútu. Buď celkom nasucho, ak máte nepriľnavý riad, alebo s trochou oleja – nanášajte naozaj malú vrstvu, napríklad štetcom.

Hotové tortilly dávajte na tanier a pre zachovanie vláčnosti ich prikryte vlhkou utierkou. Plňte zmesou zeleniny, syrov, mäsa a dresingov podľa vlastnej fantázie.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku