315 g zmesi chlebovej a hladkej múky
250 ml vody
1 PL sušeného droždia
lyžička soli
+ plech na bagety
Len tri základné suroviny potrebujete na tieto jednoduché bagety, ktoré si zamilujete. Sú ideálne s bylinkovým maslom ako príloha k letnej grilovačke alebo ako základ školskej desiatej.
V mise zmiešajte vlažnú vodu a sušené droždie. Nechajte pár minút, kým začnú kvasinky pracovať, najlepšie prikryté fóliou, potom kvasnice lepšie napučia.
Potom premiešajte, pridajte múku a soľ a vypracujte cesto. Bude hutné a lepivé, to je v poriadku. Nakoniec sa po zapracovaní všetkej múky prestane cesto lepiť k okrajom misy. Potom ho stiahnete a vytvarujte bochník.
Nechajte kysnúť pod utierkou zhruba hodinu, kým zdvojnásobí svoj objem. Cesto rozdeľte na tri diely a vyvaľkajte bagety. Vložte ich na špeciálne tvarovaný plech. Na plechu budú bagety kysnúť ešte ďalších 15 minút.
Potom ich narežte, zľahka ich potrite vodou a v rúre vyhriatej na 200 °C pečte dozlatista.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.