Jednoduché bagety

Pečivo
32 Jednoduché bagety

Ingrediencie

315 g zmesi chlebovej a hladkej múky

250 ml vody

1 PL sušeného droždia

lyžička soli

+ plech na bagety

Použitá múka

Len tri základné suroviny potrebujete na tieto jednoduché bagety, ktoré si zamilujete. Sú ideálne s bylinkovým maslom ako príloha k letnej grilovačke alebo ako základ školskej desiatej.

Postup

V mise zmiešajte vlažnú vodu a sušené droždie. Nechajte pár minút, kým začnú kvasinky pracovať, najlepšie prikryté fóliou, potom kvasnice lepšie napučia.

Potom premiešajte, pridajte múku a soľ a vypracujte cesto. Bude hutné a lepivé, to je v poriadku. Nakoniec sa po zapracovaní všetkej múky prestane cesto lepiť k okrajom misy. Potom ho stiahnete a vytvarujte bochník.

Nechajte kysnúť pod utierkou zhruba hodinu, kým zdvojnásobí svoj objem. Cesto rozdeľte na tri diely a vyvaľkajte bagety. Vložte ich na špeciálne tvarovaný plech. Na plechu budú bagety kysnúť ešte ďalších 15 minút.

Potom ich narežte, zľahka ich potrite vodou a v rúre vyhriatej na 200 °C pečte dozlatista.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.