na krehký korpus:
255 g hladkej múky na krehké cestá
113 g zmäknutého masla
70 g práškového cukru
1 vajce
štipka soli
na náplň:
500 g rebarbory
šťava z 1 citróna
100 g krupicového cukru
na krém:
300 ml smotany na šľahanie
3 žĺtky
50 g krupicového cukru
1 lyžička semienok vanilky
2 lyžica kukuričného škrobu
Vyskúšajte recept na výborný rebarborový koláč s vanilkovým pudingovým krémom. Tento lahodný dezert z krehkého cesta, rebarbory a vanilkového krému vás skrátka očarí.
Začíname korpusom. Pripravte si krehké cesto, najlepšie v kuchynskom robote, aby ste maslo zbytočne vlastnými rukami nezahrievali.
Do robota dajte pokrájané zmäknuté maslo a po jednom pridávajte vajcia. Potom tiež postupne zvyšné ingrediencie, vytvorte hladké cesto a bochník zabaľte do fólie alebo voskovanej servítky. Dajte ho na 30 minút chladiť do chladničky.
Rebarboru nakrájajte na obdĺžniky a dajte povariť do sladkej vody s citrónovou šťavou. Podľa tvrdosti ju varte asi 5 minút. Nie úplne domäkka, ale aby sa s ňou lepšie pracovalo. Potom sceďte a dajte nabok.
Teraz si uvaríme pudingový vanilkový krém. Do hrubostenného hrnca dajte menšiu rajnicu a pripravte si vodný kúpeľ. Nalejte smotanu s cukrom a semienkami vanilky, prešľahajte metličkou a pomaly zahrievajte. Pridajte všetky žĺtky a pripravte si hladký krém. Nakoniec postupne pridajte a prevarte škrob, aby sa úplne rozpustil.
Zahrejte rúru na 170 °C. Cesto vyvaľkajte na placku a potom vložte do formy. Následne ho postupne prstami upravte tak, aby mierne presahovalo okraje. Posypte fazuľou a dajte piecť do vyhriatej rúry na 20 minút. Potom fazuľu opatrne odstráňte a nalejte vychladnutý puding. Naň poukladajte rebarboru.
Pečte asi ďalších 10 minút. A je to hotové. Nechajte úplne vychladnúť a potom servírujte.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.