Krehký rebarborový koláč s vanilkovým pudingovým krémom

Leto Rebarbora
112 Krehký rebarborový koláč s vanilkovým pudingovým krémom

Ingrediencie

Na krehký korpus:

255 g hladkej múky na krehké cestá

113 g zmäknutého masla

70 g práškového cukru

1 vajce

štipka soli

Na náplň:

500 g rebarbory

šťava z 1 citróna

100 g krupicového cukru

Na krém:

300 ml smotany na šľahanie

3 žĺtky

50 g krupicového cukru

1 lyžička semienok vanilky

2 lyžica kukuričného škrobu

Použitá múka

BIO alternativa

Vyskúšajte recept na výborný rebarborový koláč s vanilkovým pudingovým krémom. Tento lahodný dezert z krehkého cesta, rebarbory a vanilkového krému vás skrátka očarí.

Postup

Začíname korpusom. Pripravte si krehké cesto, najlepšie v kuchynskom robote, aby ste maslo zbytočne vlastnými rukami nezahrievali.

Do robota dajte pokrájané zmäknuté maslo a po jednom pridávajte vajcia. Potom tiež postupne zvyšné ingrediencie, vytvorte hladké cesto a bochník zabaľte do fólie alebo voskovanej servítky. Dajte ho na 30 minút chladiť do chladničky.

Rebarboru nakrájajte na obdĺžniky a dajte povariť do sladkej vody s citrónovou šťavou. Podľa tvrdosti ju varte asi 5 minút. Nie úplne domäkka, ale aby sa s ňou lepšie pracovalo. Potom sceďte a dajte nabok.

Teraz si uvaríme pudingový vanilkový krém. Do hrubostenného hrnca dajte menšiu rajnicu a pripravte si vodný kúpeľ. Nalejte smotanu s cukrom a semienkami vanilky, prešľahajte metličkou a pomaly zahrievajte. Pridajte všetky žĺtky a pripravte si hladký krém. Nakoniec postupne pridajte a prevarte škrob, aby sa úplne rozpustil.

Zahrejte rúru na 170 °C. Cesto vyvaľkajte na placku a potom vložte do formy. Následne ho postupne prstami upravte tak, aby mierne presahovalo okraje. Posypte fazuľou a dajte piecť do vyhriatej rúry na 20 minút. Potom fazuľu opatrne odstráňte a nalejte vychladnutý puding. Naň poukladajte rebarboru.

Pečte asi ďalších 10 minút. A je to hotové. Nechajte úplne vychladnúť a potom servírujte.

 

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.