Kysnuté škoricové slimáky

Cesto Škorica Vianoce

Ingrediencie

25 g čerstvého droždia

500 g hladkej múky na kysnuté cestá

75 g rozpusteného masla

250 ml vlažného mlieka (alebo ohriateho na 37 °C, tzv. na prst)

40 g cukru

 

Plnka:

25 g mletej cejlónskej škorice

75 g zmäknutého masla

40 g trstinového cukru

Použitá múka

Vyskúšajte tento rýchly recept na neodolateľné škoricové slimáky z kysnutého cesta. Sledujte video a naučte sa, ako upiecť tie najlepšie kysnuté slimáky s bohatou škoricovou chuťou a jemným, nadýchaným cestom.

Postup

Najprv založte kvások z mlieka, droždia a cukru. Do veľkej misy si pripravte zvyšné ingrediencie – múku a soľ. Keď kvások asi o 10 minút vzíde, pridajte ho k ostatným surovinám a spracujte na hladké cesto. Posypte trochu múkou a nechajte 40 minút kysnúť pod utierkou.

Medzitým si nachystajte plnku. Rozpusťte v rajničke maslo. V miske zmiešajte cukor so škoricou. Cesto po vykysnutí spracujte rukami a vyvaľkajte na obdĺžnik široký asi 50 cm, potrite ho po celej ploche maslom a bohato posypte škoricovým cukrom. Zatočte cesto do pevnej rolády a krájajte asi 2 cm široké prúžky. Ukladajte do okrúhlej formy jeden kúsok vedľa druhého.

Nechajte ešte dokysnúť pod utierkou asi 15 minút. Predhrejte rúru na 180 °C. Pečte asi 10 minút. Po upečení môžete polievať rumovým maslom. Tiež môžete dozdobiť perlovým cukrom alebo drvenými orieškami.

 

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.