25 g čerstvého droždia
500 g hladkej múky na kysnuté cestá
75 g rozpusteného masla
250 ml vlažného mlieka (alebo ohriateho na 37 °C, tzv. na prst)
40 g cukru
Plnka:
25 g mletej cejlónskej škorice
75 g zmäknutého masla
40 g trstinového cukru
Vyskúšajte tento rýchly recept na neodolateľné škoricové slimáky z kysnutého cesta. Sledujte video a naučte sa, ako upiecť tie najlepšie kysnuté slimáky s bohatou škoricovou chuťou a jemným, nadýchaným cestom.
Najprv založte kvások z mlieka, droždia a cukru. Do veľkej misy si pripravte zvyšné ingrediencie – múku a soľ. Keď kvások asi o 10 minút vzíde, pridajte ho k ostatným surovinám a spracujte na hladké cesto. Posypte trochu múkou a nechajte 40 minút kysnúť pod utierkou.
Medzitým si nachystajte plnku. Rozpusťte v rajničke maslo. V miske zmiešajte cukor so škoricou. Cesto po vykysnutí spracujte rukami a vyvaľkajte na obdĺžnik široký asi 50 cm, potrite ho po celej ploche maslom a bohato posypte škoricovým cukrom. Zatočte cesto do pevnej rolády a krájajte asi 2 cm široké prúžky. Ukladajte do okrúhlej formy jeden kúsok vedľa druhého.
Nechajte ešte dokysnúť pod utierkou asi 15 minút. Predhrejte rúru na 180 °C. Pečte asi 10 minút. Po upečení môžete polievať rumovým maslom. Tiež môžete dozdobiť perlovým cukrom alebo drvenými orieškami.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.