Najprv si pripravíme ingrediencie. Je ich málo, o to viac si dajte záležať na ich kvalite. Sú to maslové sušienky, takže v žiadnom prípade nenahradzujte maslo rastlinným tukom.
Do misy vložíme maslo a jedno celé vajce. Z druhého oddelíme žĺtok a pridáme do misy (bielok si odložíme na potretie). Pridáme múku a nakoniec domáci vanilkový cukor. A pustíme sa do miesenia. Keď je cesto dôkladne vypracované, necháme ho odpočinúť v chladničke 2 – 3 hodiny.
Po približne 2 hodinách cesto vyberieme a pokrájame na niekoľko častí. Pomúčime si dosku a rozvaľkáme cesto. Pripravíme si okrúhlu vykrajovačku alebo pohár veľkosti pečiatky. Vykrojené kolieska prenášame na plech vystlaný papierom na pečenie, a do každého z nich hneď odtlačíme vzor pečiatky.
S cestom sa snažte pracovať rýchlo. Maslo sa topí a cesto by sa mohlo začať lepiť a rozpadať.
Rúru si predhrejeme na 170°C. Ak chcete mať sušienky lesklé, potrite každú z nich bielkom.
Môžete ich tiež pocukrovať práškovým cukrom. Cukor sa zapečie s bielkom a vytvorí zlatistú kôrku.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.