Maslové pečiatkové cukrovinky

Vianoce
325 Maslové pečiatkové cukrovinky

Ingrediencie

  • 250 g masla
  • 400 g hladkej múky Babičkina voľba na krehké pečivo
  • 180 g domáceho vanilkového cukru
  • 1 vajce + 1 žĺtok (bielok použijete na potretie)

Postup

Najprv si pripravíme ingrediencie. Je ich málo, o to viac si dajte záležať na ich kvalite. Sú to maslové sušienky, takže v žiadnom prípade nenahradzujte maslo rastlinným tukom.

Do misy vložíme maslo a jedno celé vajce. Z druhého oddelíme žĺtok a pridáme do misy (bielok si odložíme na potretie). Pridáme múku a nakoniec domáci vanilkový cukor. A pustíme sa do miesenia. Keď je cesto dôkladne vypracované, necháme ho odpočinúť v chladničke 2 – 3 hodiny.

Po približne 2 hodinách cesto vyberieme a pokrájame na niekoľko častí. Pomúčime si dosku a rozvaľkáme cesto. Pripravíme si okrúhlu vykrajovačku alebo pohár veľkosti pečiatky. Vykrojené kolieska prenášame na plech vystlaný papierom na pečenie, a do každého z nich hneď odtlačíme vzor pečiatky.

S cestom sa snažte pracovať rýchlo. Maslo sa topí a cesto by sa mohlo začať lepiť a rozpadať.

Rúru si predhrejeme na 170°C. Ak chcete mať sušienky lesklé, potrite každú z nich bielkom.
Môžete ich tiež pocukrovať práškovým cukrom. Cukor sa zapečie s bielkom a vytvorí zlatistú kôrku.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku