Zmiešajte múku, sódu, cukor, korenie a kakao.V inej nádobe zmiešajte med a vajíčka. Spracujte obe časti dohromady a pridajte trochu mlieka, ak cesto nie je dostatočne pružné.
Vytvorte hladké cesto, zabaľte ho do potravinovej fólie a odložte najmenej na hodinu do chladničky.
Uležané cesto vyvaľkajte na pomúčenej pracovnej ploche a vykrajujte z neho jednotlivé kúsky. Tie klaďte na plech vyložený papierom na pečenie s dostatočnými rozostupmi.
Pečte pri teplote 180 °C, až kým nebude mať zlatohnedú farbu.
Studené perníčky zdobíme bielkom.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.