Z múky, vanilkového cukru, vajec, práškového cukru, medu, sódy, masla, kakaa, perníkového korenia a škorice vypracujte hladké cesto.
Cesto zabaľte do potravinovej fólie a cez noc uložte do chladničky.
Na pomúčenej ploche vyvaľkajte cesto na asi 5 mm hrubú placku a preneste ju na plech vyložený papierom na pečenie.
Posypte povrch cesta ovocím, ale asi 3 cm od okraja nechajte cesto vždy voľné.
Ovocie podľa potreby posypte krupicovým cukrom, aby nebolo kyslé, a po obvode cez neho zahnite voľné okraje cesta.
Zo zvyšného cesta môžete povykrajovať vianočné tvary a ozdobiť nimi celý povrch koláča.
Pečte na 180 °C asi 20 – 30 minút alebo kým nie je cesto hotové.
TIP: Ide o cesto, z ktorého sa dajú piecť aj klasické vianočné perníčky. Má dvojaké využitie.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.