Medovníkové guľky

Škorica Vianoce

Ingrediencie:

200 g hladkej múky na krehké cestá

1 vajce

50 g mäkkého masla

50 g tekutého medovicového medu

50 g práškového cukru

1 lyžička perníkového korenia

1 lyžička jedlej sódy

Na dokončenie:

150 g medových plátov

200 g karamelového salka

100 g zmäknutého masla

50 g drvených lieskových alebo vlašských orechov

1 lyžica mletej škorice

Použitá múka

Postup:

Na medové pláty:

Cesto možno spracovať jednoducho v robote. Najprv premiešajte vareškou suché suroviny, potom pridajte vajce, med a maslo a nechajte hákom spracovať hladké, lesklé a nelepivé cesto. Cesto nechajte odpočinúť do druhého dňa.

Odpočinuté cesto vyvaľkajte a pečte pláty alebo väčšie kusy na papieri na pečenie pri

170 °C asi 10 – 15 minút. Pláty nechajte vychladnúť.

Na medovníkové guľky:

Vyšľahajte salko a zmäknuté maslo, pridajte do zmesi 2/3 drviny z medových plátov, vypracujte lepivú mäkkú guľu, toho sa nebojte, také má cesto byť. Zabaľte a vložte do chladničky na hodinu alebo dlhšie.

 

Potom lyžičkou tvarujte guľky (radšej menšie) a obaľujte ich v zmesi z poslednej 1/3 drviny a vlašských orechov so škoricou. Uchovávajte v škatuli alebo dóze v suchu a chlade.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.