Mrkvové muffiny s citrónom a pistáciami

Mrkva
61 Mrkvové muffiny s citrónom a pistáciami

Ingrediencie

na 6 muffinov:

  • 1 mrkva, nastrúhaná (asi 100 g)
  • 100 g hladkej špaldovej múky
  • 50 g trstinového cukru
  • 1 vajce
  • ½ lyžičky prášku do pečiva (zhruba 4 g)
  • obľúbené korenie – vhodná je škorica, perníkové korenie alebo zmes pumpkin spice
  • 100 ml oleja vhodného na pečenie, ideálny je napr. repkový
  • 30 g mletých alebo sekaných pistácií
  • 1 lyžička kôry z chemicky neošetreného citróna
  • 1 lyžica drvených pistácií

Postup

V robote alebo šľahačom pripravte najprv penu z vajíčka a cukru. Takáto malá porcia sa môže v robote šľahať ťažko, preto si prípadne pomôžte ručným šľahačom alebo pracujte s dvojitou dávkou. Dajte si záležať, aby pena zosvetlila a zdvojnásobila svoj objem.

Zapnite si rúru na 170 °C. Do misy zatiaľ vsypte všetky suché suroviny – múku, prášok do pečiva, orechy, korenie, pridať môžete aj kakao – vznikne vám tmavé cesto. Do peny z vajec opatrne pridávajte najprv olej (možno nahradiť aj rozpusteným vlažným maslom). Keď sa tuk zapracuje, vmiešajte postupne všetky zostávajúce ingrediencie. V tejto fáze si môžete pomôcť napríklad len stierkou a zapracovať celé cesto ručne.

Hladké cesto dávkujte do formičiek na muffiny lyžicou alebo naberačkou na ryžu či zmrzlinu. Ideálne by malo cesto vo formičkách dosahovať výšku 2/3 papierika, aby počas pečenia „neušlo“. Dejte do rúry a pečte 20 minút. Navrch nasypte trochu drvených pistácií.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku