na 6 muffinov:
V robote alebo šľahačom pripravte najprv penu z vajíčka a cukru. Takáto malá porcia sa môže v robote šľahať ťažko, preto si prípadne pomôžte ručným šľahačom alebo pracujte s dvojitou dávkou. Dajte si záležať, aby pena zosvetlila a zdvojnásobila svoj objem.
Zapnite si rúru na 170 °C. Do misy zatiaľ vsypte všetky suché suroviny – múku, prášok do pečiva, orechy, korenie, pridať môžete aj kakao – vznikne vám tmavé cesto. Do peny z vajec opatrne pridávajte najprv olej (možno nahradiť aj rozpusteným vlažným maslom). Keď sa tuk zapracuje, vmiešajte postupne všetky zostávajúce ingrediencie. V tejto fáze si môžete pomôcť napríklad len stierkou a zapracovať celé cesto ručne.
Hladké cesto dávkujte do formičiek na muffiny lyžicou alebo naberačkou na ryžu či zmrzlinu. Ideálne by malo cesto vo formičkách dosahovať výšku 2/3 papierika, aby počas pečenia „neušlo“. Dejte do rúry a pečte 20 minút. Navrch nasypte trochu drvených pistácií.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.