Ingrediencie
- 4 veľké (alebo 5 menších) vajíčka
- 150 g múky Babičkina voľba tortová
- 150 g krupicového cukru
Oddeľte bielka od žĺtkov. Z bielkov vyšľahajte polotuhý sneh, do ktorého postupne pridávajte krupicový cukor. Vznikne vám pevný sneh.
Postupne doňho jemne vmiešajte všetky žĺtky a potom znova postupne celé množstvo múky.
Väčší plech vyložte papierom na pečenie a cesto naňho rovnomerne rozlejte. Pečte do zlatista (nie však úplne do tmava), pri 170°C, cca 12-15 minút.
Papier na pečenie spolu s plátom cesta vyberte z plechu a položte na rovnú podložku. Nechajte zľahka (nie úplne) vychladnúť a pomažte ho svojou obľúbenou marmeládou.
Ešte vlažné cesto zrolujte (pomáhajte si papierom na pečenie, cesto z neho pomaly odlepujte).
Hotovú roládu nakrájajte a pocukrujte.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.