Zmiešajte múku s citrónovou kôrou.
Maslo vyšľahajte s cukrom a postupne primiešajte vajce a vanilkový extrakt. Do vyšľahaného masla primiešavajte múku, kým sa nevytvorí hladké cesto.
To vložte do potravinovej fólie a odložte ho aspoň na hodinu do chladničky. Studené cesto preložte na dosku, vyvaľkajte a vykrajujte vybrané tvary.
Jednotlivé kusy cukrovinky ukladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
Pečte pri 170 °C doružova, asi 3 – 5 minút, podľa hrúbky cesta a veľkosti cukroviniek.
Vychladené kúsky zlepujte marmeládou.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.