Do misy nasypte múku, cukor, orechy a pridajte štipku soli. Pridajte na plátky nakrájané maslo a rukami alebo pomocou robota vypracujte hladké cesto. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a uložte na noc do chladničky.
Vyložte plech papierom na pečenie a predhrejte rúru na 160 °C.
Z cesta vyvaľkajte valček a nožom ho pokrájajte na rovnaké diely podľa toho, aké veľké chcete mať rožteky. Z každého dielika rukami vytvarujte rožtek. Rožteky ukladajte s rozstupmi na plech a potom pečte doružova.
Ešte teplé rožteky obaľte v zmesi práškového a vanilkového cukru.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.