Špaldové vanilkové rožteky

Vianoce
180 Špaldové vanilkové rožteky

Ingrediencie

  • 215 g hladkej špaldovej múky Babičkina voľba
  • 175 g masla
  • 50 g práškového cukru
  • 75 g mletých vlašských orechov
  • štipka soli

 

Zmes na obalenie:

  • 100 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor

Postup

Do misy nasypte múku, cukor, orechy a pridajte štipku soli. Pridajte na plátky nakrájané maslo a rukami alebo pomocou robota vypracujte hladké cesto. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a uložte na noc do chladničky.

Vyložte plech papierom na pečenie a predhrejte rúru na 160 °C.

Z cesta vyvaľkajte valček a nožom ho pokrájajte na rovnaké diely podľa toho, aké veľké chcete mať rožteky. Z každého dielika rukami vytvarujte rožtek. Rožteky ukladajte s rozstupmi na plech a potom pečte doružova.

Ešte teplé rožteky obaľte v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku