V mise zmiešajte múku so sódou bikarbónou, škoricou, klinčekmi a cukrom. Pridajte na kúsky pokrájané maslo, rozšľahané vajcia a med. Začnite spracovávať cesto. Vyklopte ho na dosku a dôkladne prepracujte. Rozdeľte na 3 časti. Zabaľte každú do potravinárskej fólie a nechajte 3 hodiny v chladničke.
Rúru predhrejte na 170°C. Plech vyložte papierom na pečenie. Orechy pokrájajte najemno. Ich množstvo je na vašej chuti.
Z cesta vyvaľkajte plát v tvare obdĺžnika hrubý asi 0,5 cm. Plát potrite lekvárom, posypte pokrájanými orechmi a stočte do rolády. Preložte na plech vyložený papierom na pečenie. Potrite rozšľahaným vajcom a môžete posypať orechami.
Vložte do rúry a pečte asi 45 minút. Po vychladnutí nakrájajte na tenké plátky.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.