Sakrajda – závin z medovníkového cesta

249 Sakrajda – závin z medovníkového cesta

Ingrediencie

  • 600 g hladkej múky Babičkina voľba na kysnuté cestá
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1 lyžička škorice
  • zopár mletých klinčekov
  • 250 g cukru
  • 100 g masla
  • 4 vajcia
  • 4 lyžice rozpusteného medu
  • lekvár
  • vlašské orechy

Postup

V mise zmiešajte múku so sódou bikarbónou, škoricou, klinčekmi a cukrom. Pridajte na kúsky pokrájané maslo, rozšľahané vajcia a med. Začnite spracovávať cesto. Vyklopte ho na dosku a dôkladne prepracujte. Rozdeľte na 3 časti. Zabaľte každú do potravinárskej fólie a nechajte 3 hodiny v chladničke.

Rúru predhrejte na 170°C. Plech vyložte papierom na pečenie. Orechy pokrájajte najemno. Ich množstvo je na vašej chuti.

Z cesta vyvaľkajte plát v tvare obdĺžnika hrubý asi 0,5 cm. Plát potrite lekvárom, posypte pokrájanými orechmi a stočte do rolády. Preložte na plech vyložený papierom na pečenie. Potrite rozšľahaným vajcom a môžete posypať orechami.

Vložte do rúry a pečte asi 45 minút. Po vychladnutí nakrájajte na tenké plátky.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku