Do misy nasypte múku, do stredu urobte jamku a do nej vysypte droždie a cukor. Všetko zalejte vlažným mliekom a nechajte 10 minút odstáť.
Pridajte vanilkový cukor, soľ, vajce a rozpustené maslo.
Vypracujte hladké cesto, vložte ho do čistej misy a zakryté utierkou nechajte hodinu kysnúť na teplom mieste.
V kastróliku rozpusťte maslo, ktoré neskôr použijete na náplň.
Vykysnuté cesto rozvaľkajte na čo najtenšiu placku obdĺžnikového tvaru.
Celé cesto potrite rozpusteným maslom a rovnomerne posypte škoricou a cukrom.
Cesto zviňte aj s náplňou do „rúrky“ a potom ho priečne rozkrojte na dve rovnako veľké časti.
Každú časť cesta (najlepšie radielkom) pozdĺžne rozkrojte a dva pramene potom spleťte do pletenca.
Oba pletence položte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ešte 20 minút v teple kysnúť.
Vykysnuté pletence potrite rozšľahaným vajcom a posypte cukrom.
Pečte na 180 °C asi 20 minút.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.