Olúpte hrušky a zbavte ich jadrovníkov.
Na panvici (ktorá je vhodná aj na pečenie v rúre) rozpusťte cukor na karamel a vmiešajte doň trošku škorice.
Do panvice s karamelom poukladajte hrušky – môžete ich pokrájať na kocky alebo z jednotlivých štvrtiek povykrajovať vejáriky (keby sa vám hruška rozpadala, pár minút ju pred krájaním povarte vo vode).
Pripravte cesto tak, že maslo s medom a zvyšnou škoricou vyšľaháte do nadýchanej hmoty, potom zašľahajte vajcia a múku s kypriacim práškom.
Cesto vlejte do panvice na hrušky a rovnomerne rozotrite pomocou stierky.
Navrch nasypte mandle a vložte do rúry predhriatej na 180 °C. Pečte 40 minút alebo kým cesto nie je hotové (môžete vyskúšať pomocou špajle).
Po upečení nechajte koláč pár minút odstáť a potom ho vyklopte na tanier. Podávať ho môžete teplý aj studený.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.