Hruškový koláč

Hrušky
39 Hruškový koláč

Ingrediencie

Na cesto:

  • 250 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 125 g zmäknutého masla
  • 125 g práškového cukru
  • jemne strúhaná kôra z polovice citróna
  • šťava z polovice citróna

 

Na krém:

  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 1 vanilkový puding
  • 300 ml mlieka
  • 3 lyžice cukru

 

Na ozdobu:

  • 3 hrušky
  • hrsť orieškov

Postup

Odvážte múku a nasypte ju do misy. Pridajte vajce, maslo a cukor. Nastrúhajte kôru z citróna a prilejte do zmesi tiež citrónovú šťavu. Cesto dôkladne prepracujte na pevnú hmotu a dajte vychladiť do chladničky.

Príprava krému:

Odmerajte 300 ml mlieka, polovicu nalejte do kastrólika a priveďte do varu. Do zvyšnej polovice primiešajte pudingový prášok a dôkladne ho rozmiešajte.

Keď sa mlieko varí, nalejte doň rozmiešanú zmes a miešajte. Keď je puding hotový, pridajte doň tvaroh s cukrom.

Rozohrejte rúru na 170°C. Cesto vyberte z chladničky a rozprestrite do formy na koláč. Na cesto nalejte tvarohovú zmes. Na záver nakrájajte hrušky na tenké plátky. Tie vyskladajte jeden vedľa druhého, ako sa vám to bude páčiť. Hrušky posypte škoricou a orieškami.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku