Odvážte múku a nasypte ju do misy. Pridajte vajce, maslo a cukor. Nastrúhajte kôru z citróna a prilejte do zmesi tiež citrónovú šťavu. Cesto dôkladne prepracujte na pevnú hmotu a dajte vychladiť do chladničky.
Príprava krému:
Odmerajte 300 ml mlieka, polovicu nalejte do kastrólika a priveďte do varu. Do zvyšnej polovice primiešajte pudingový prášok a dôkladne ho rozmiešajte.
Keď sa mlieko varí, nalejte doň rozmiešanú zmes a miešajte. Keď je puding hotový, pridajte doň tvaroh s cukrom.
Rozohrejte rúru na 170°C. Cesto vyberte z chladničky a rozprestrite do formy na koláč. Na cesto nalejte tvarohovú zmes. Na záver nakrájajte hrušky na tenké plátky. Tie vyskladajte jeden vedľa druhého, ako sa vám to bude páčiť. Hrušky posypte škoricou a orieškami.