Hruškový koláč

Hrušky Leto
762 Hruškový koláč

Ingrediencie

Na cesto:

  • 250 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 125 g zmäknutého masla
  • 125 g práškového cukru
  • jemne strúhaná kôra z polovice citróna
  • šťava z polovice citróna

 

Na krém:

  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 1 vanilkový puding
  • 300 ml mlieka
  • 3 lyžice cukru

 

Na ozdobu:

  • 3 hrušky
  • hrsť orieškov

Použitá múka

Vychutnajte si dokonalú harmóniu sladkých hrušiek a krémového pudingu v našom recepte na hruškový koláč.

Postup

Odvážte múku a nasypte ju do misy. Pridajte vajce, maslo a cukor. Nastrúhajte kôru z citróna a prilejte do zmesi tiež citrónovú šťavu. Cesto dôkladne prepracujte na pevnú hmotu a dajte vychladiť do chladničky.

Príprava krému:

Odmerajte 300 ml mlieka, polovicu nalejte do kastrólika a priveďte do varu. Do zvyšnej polovice primiešajte pudingový prášok a dôkladne ho rozmiešajte.

Keď sa mlieko varí, nalejte doň rozmiešanú zmes a miešajte. Keď je puding hotový, pridajte doň tvaroh s cukrom.

Rozohrejte rúru na 170°C. Cesto vyberte z chladničky a rozprestrite do formy na koláč. Na cesto nalejte tvarohovú zmes. Na záver nakrájajte hrušky na tenké plátky. Tie vyskladajte jeden vedľa druhého, ako sa vám to bude páčiť. Hrušky posypte škoricou a orieškami.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.