• 200 g múky Babičkina voľba ražná
• 100 g cukru
• 110 ml mlieka
• 2 vajcia
• 80 g rozpusteného masla
• ½ kypriaceho prášku do perníka
• ½ lyžičky škorice
• 1 lyžica kvalitného kakaa
• 1 lyžica medu
• 1 lyžica čerešňovej marmelády
• 100 g čerešní
Do misy nasypte cukor, kypriaci prášok, škoricu, kakao a väčšinu tohto balíka múky (trochu si ju nechajte na vysypanie formičiek).
V druhej nádobe zmiešajte mlieko, žĺtky, maslo, med a marmeládu.
Z bielkov vyšľahajte sneh. Sypkú zmes postupne spojte s tekutou a na záver opatrne vmiešajte sneh.
Čerešne vykôstkujte, nakrájajte ich na menšie kúsky a zľahka pridajte do cesta.
Formy na bábovky vymažte maslom a vysypte múkou (ak formy na malé bábovky nemáte, použite formu na muffiny). Naplňte cestom a pečte asi 20 minút v rúre predhriatej na 180°C.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.