(na 1 väčšiu raňajkovú misku)
Na kašu:
Na dokončenie:
Krupičku a mak premiešajte v kastróliku, zalejte mliekom a začnite pomaly zahrievať. Od kaše nikdy neodchádzajte, má tendenciu sa prichytávať k hrncu. Stále ju šľahajte metličkou alebo vymiešavajte stierkou. Kašu varte do zhustnutia, trvá to asi päť minút. Medzitým dajte do rajnice aj slivky so sladidlom a mandľovou esenciou, varte do rozvarenia ovocia.
Kašu zotrite stierkou (škoda každého zvyšku v hrnci) a lyžicou na ňu naservírujte ovocný rozvar vrátane vzniknutého sirupu. Ozdobte bylinkami a orechmi.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.