Raňajková maková kaša

Mak Slivky
50 Raňajková maková kaša

Ingrediencie

(na 1 väčšiu raňajkovú misku)

Na kašu:

  • 35 g krupičky
  • 35 g mletého maku
  • 150 g plnotučného mlieka (pre vegánov možno nahradiť ovseným alebo mandľovým mliekom)

Na dokončenie:

  • 4 mäkké slivky
  • 1 lyžica čakankového sirupu, medu alebo javorového sirupu
  • 1 lyžička mandľovej esencie (prípadne možno sviatočne nahradiť rumom)
  • bylinky, orechy

Postup

Krupičku a mak premiešajte v kastróliku, zalejte mliekom a začnite pomaly zahrievať. Od kaše nikdy neodchádzajte, má tendenciu sa prichytávať k hrncu. Stále ju šľahajte metličkou alebo vymiešavajte stierkou. Kašu varte do zhustnutia, trvá to asi päť minút. Medzitým dajte do rajnice aj slivky so sladidlom a mandľovou esenciou, varte do rozvarenia ovocia.

Kašu zotrite stierkou (škoda každého zvyšku v hrnci) a lyžicou na ňu naservírujte ovocný rozvar vrátane vzniknutého sirupu. Ozdobte bylinkami a orechmi.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku