Škoricové muffiny

Škorica
194 Škoricové muffiny

Ingrediencie

Na cesto:

  • 45 g masla
  • 130 g cukru
  • 1 vajce
  • 150 ml mlieka
  • 280 g polohrubej múky
  • 1 vrecúško prášku do pečiva
  • 1 lyžička soli (áno, zdôrazní to chuť)
  • štipka mletého muškátového orieška
  • hrsť hrozienok

 

Na obalenie:

  • 150 g cukru
  • 1 lyžica škorice
  • 100 g masla

Postup

Predhrejte rúru na 200°C.

Odvážte maslo a vložte do misy. Pridajte cukor a šľahajte asi minútu. Potom pridajte vajcia a mlieko a opäť šľahajte asi minútu. Odvážte múku a postupne ju prisypávajte do zmesi. Na záver pridajte kypriaci prášok, soľ, muškátový oriešok, hrozienka a zapracujte.

Zmes nalejte do košíčkov. Môžete využiť košíčky a dať ich do plechu na muffiny. Nemusíte tak plech vymazávať a muffiny držia tvar. Pečte dozlatista asi 15 minút.

Rozohrejte maslo, zmiešajte ho so škoricou a cukrom. Štetcom potrite vrch muffinov a obaľte ich vo škoricovom cukre.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku