forma s priemerom 24 cm
Deň vopred si pripravíme cesto a upečieme repu. Tú jednoducho vložíme do alobalu a pečieme asi 80 minút pri 180 °C. Na cesto zmiešame v mise obe múky s lyžičkou soli a citrónovou kôrou. Pridáme na plátky pokrájané maslo a vytvoríme mrvenicu. Prilejeme 2 lyžice ľadovej vody a spojíme na hladké cesto. To zabalíme do potravinovej fólie a necháme minimálne 30 min. odležať v chladničke.
Druhý deň rozvaľkáme cesto a prenesieme ho do koláčovej formy a zarovnáme. Nie je potrebné formu vymazať. Cesto poprepichujeme na niekoľkých miestach vidličkou a zaťažíme fazuľou alebo inou strukovinou rozloženou na papieri na pečenie. Pečieme asi 10 minút na 180 °C.
Medzitým si pripravíme náplň. Upečenú repu olúpeme a nakrájame na tenké plátky. Kolieska póru, veľmi tenké plátky petržlenu, polovice šampiňónov a nakrájanú slaninu opečieme na masle domäkka. V nádobe rozmiešame smotanu s vajcami a korením. Syr s modrou plesňou nastrúhame nahrubo.
Predpečené cesto vyberieme, fazule odpraceme, poukladáme naň pripravenú náplň a zalejeme zmesou smotany a vajec. Pečieme ešte 30 minút.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.