Toastový chlieb

Pečivo Toast
108 Toastový chlieb

Ingrediencie

500 g hladkej múky

250 g vlažného plnotučného mlieka

35 g čerstvého droždia

30 g práškového cukru

80 g zmäknutého masla

štipka soli

 

Na potretie:

1 vajce

1 PL mlieka

štipka soli

maslo na vymazanie formy

múka na vysypanie plochy

 

Budete potrebovať 2 formy na chlieb v rozmeroch 20 x 10 x 7 cm a papier na pečenie

Použitá múka

Univerzálne pečivo, ktoré poteší pri raňajkách, ako základ skvelých desiat a dokonalých francúzskych toastov, sendvičov alebo zapečených syrových croque madame.

Postup

Do misy kuchynského robota nalejte mlieko, pridajte múku, cukor, nadrobené droždie a soľ. Pomaly zapracujte hnetacím hákom do hladkej zmesi. Potom pridajte zmäknuté pokrájané maslo a nechajte mixér pracovať až desať minút na nižšie otáčky.

Vymiešané cesto vyklopte na pomúčenú plochu a ďalej spracovávajte rukami. Pripravte hladký bochník, ľahko posypte múkou a prikryte utierkou. Cesto nechajte zrieť asi 45 minút.

Rozohrejte rúru na spodný a horný ohrev na 180 °C. Formu poriadne vymažte maslom. Cesto rozdeľte na 6 rovnakých bochníkov a nechajte 15 minút odpočívať. Do každej formy vložte tri bochníky a nechajte ďalších 30 minút kysnúť.

Vykysnuté bochníky potrite rozšľahaným vajíčkom a dajte piecť. Pečte sprudka prvých 10 minút, potom stiahnite teplotu na 160 ° C a dopečte zhruba ďalších 30 minút.

TIP

Bezlaktózovú variantu pripravíte tak, že nahradíte mlieko vodou a namiesto masla použijete 60 ml rastlinného oleja

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.