Rozohrejeme si rúru na 170°C.
Múku a cukor nasypeme do misy. Pridáme 5 lyžíc vlažnej vody a 5 lyžíc oleja. Oddelíme si žĺtky a bielky. Žĺtky pridáme k ostatným ingredienciám. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Do zmesi pridáme kypriaci prášok a ušľaháme cesto. Hneď ako je cesto ušľahané, pridáme k nemu tuhý sneh. Teraz už nešľaháme, len pomaly zapracovávame.
Vystelieme si formu s priemerom 22 – 28 cm papierom na pečenie a nalejeme do nej cesto. Dáme piecť na cca 20 minút.
Zlatisté cesto necháme dôkladne vychladnúť, inak by sa krém roztiekol.
Do misky vložíme 2 mäkké tvarohy, pridáme 5 lyžičiek vanilkového cukru a dôkladne premiešame. Vylúpeme si granátové jablko. Pripravíme si korpus a potrieme ho červenou marmeládou. Následne potrieme tvarohovým krémom a navrch nasypeme granátové jablko. Môžeme podávať.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.