Valentínsky koláč s granátovým jablkom

475 Valentínsky koláč s granátovým jablkom

Ingrediencie

  • 100 g hladkej múky Babičkina voľba tortová
  • 100 g krupicového cukru
  • 5 polievkových lyžíc slnečnicového oleja
  • 5 polievkových lyžíc vlažnej vody
  • 2 vajcia
  • 1 prášok do pečiva

 

Na krém:

  • 2 mäkké tvarohy
  • 5 kávových lyžičiek vanilkového cukru

 

Na ozdobu:

  • 1 granátové jablko
  • červená marmeláda

Postup

Rozohrejeme si rúru na 170°C.

Múku a cukor nasypeme do misy. Pridáme 5 lyžíc vlažnej vody a 5 lyžíc oleja. Oddelíme si žĺtky a bielky. Žĺtky pridáme k ostatným ingredienciám. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Do zmesi pridáme kypriaci prášok a ušľaháme cesto. Hneď ako je cesto ušľahané, pridáme k nemu tuhý sneh. Teraz už nešľaháme, len pomaly zapracovávame.

Vystelieme si formu s priemerom 22 – 28 cm papierom na pečenie a nalejeme do nej cesto. Dáme piecť na cca 20 minút.

Zlatisté cesto necháme dôkladne vychladnúť, inak by sa krém roztiekol.

Do misky vložíme 2 mäkké tvarohy, pridáme 5 lyžičiek vanilkového cukru a dôkladne premiešame. Vylúpeme si granátové jablko. Pripravíme si korpus a potrieme ho červenou marmeládou. Následne potrieme tvarohovým krémom a navrch nasypeme granátové jablko. Môžeme podávať.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.