forma na koláče s priemerom 28 – 30 cm
Do väčšej misy nasypte múku a pridajte vajce, maslo a pol lyžičky soli. Všetko spracujte na cesto, nechajte ho v chladničke odpočinúť a medzitým si pripravte náplň.
Olúpte cibuľu a nakrájajte nadrobno. Prekrojte jarnú cibuľku, zelenú časť tiež nakrájajte nadrobno a spolu s cibuľou opražte na panvici dozlatista.
Nakrájajte sušenú šunku alebo slaninu, pridajte ju do panvice a zatiaľ čo sa všetko restuje, nakrájajte syr na kocky.
Vypnite platničku a do orestovanej cibule so slaninou pridajte smotanu na šľahanie, nakrájaný syr, osoľte a okoreňte. Nakoniec pridajte kučeravý kel alebo žihľavu, tri vajcia a premiešajte.
Vezmite cesto a rozvaľkajte ho na pomúčenej doske na veľkosť väčšiu, než je forma. Formu vysteľte papierom na pečenie, preneste na ňu cesto a zarovnajte okraje. Do cesta nalejte hotovú zmes z panvice. Ako ozdobu môžete pridať zvyšok jarnej cibuľky.
Quiche pečte na 160°C asi 30 minút.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.