Zapečené palacinky s tvarohom

Palačinky Tvaroh
156 Zapečené palacinky s tvarohom

Ingrediencie

Palacinky:

90 g hladkej múky

1 vajce

250 ml plnotučného mlieka

1 lyžica masla

Tvarohová náplň:

250 g tučného tvarohu

70 g cukru podľa výberu (krupicový, vanilkový, škoricový)

1 žĺtok

1 lyžička citrónovej kôry

Zálievka na zapečenie:

250 ml čerstvej smotany na šľahanie

50 g práškového cukru

2 vajcia

Použitá múka

BIO alternativa

Postup

Pri príprave palaciniek prešľahajte múku v hlbokej mise s mliekom, a keď bude zmes hladká a bez hrudiek, pridajte vajce. Je dôležité dať vajíčko až nakoniec, zamedzíte tak práve zbytočným hrudkám. Teraz nechajte hotové cesto 15 – 20 minút dýchať. Tento krok určite nepreskakujte, zaručí vám dokonalé palacinky, ktoré sa na panvici netrhajú.

Na kvalitnú panvicu s nepriľnavým povrchom môžete pridávať pod každú palacinku štetcom ešte trochu masla. Každú palacinku rozlejte na panvicu z naberačky a krúživým pohybom nechajte stiecť cesto rovnomerne do krajov. Palacinku sa nesnažte obracať skôr, než sa začnú okraje v panvici samy odchlipovať. Potom ju jemne podoberte a otočte, na druhej strane nechajte palacinku minútku takzvane dôjsť.

Zmiešajte v miskách zvlášť suroviny na tvarohovú náplň a na zálievku. Palacinky rozpoľte, každú potrite tvarohovou zmesou a ukladajte vedľa seba do malého pekáčika. Na záver celé zalejte zálievkou. Pečte pri 170 °C 20 minút.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.