na 2 porcie/1 panvica
Zemiaky uvarené v šupke nechajte vychladnúť a potom ich ošúpte a najemno nastrúhajte. Ak vám zostali zvyšné zemiaky, môžete použiť aj tie.
V hlbokej miske vypracujte cesto do hladka. K zemiakom pridajte vajce a polohrubú múku , osoľte a vypracujte hutné „plackovité“ cesto. Na hlbší plech alebo panvicu vhodnú do rúry vytvarujte z cesta pizza placku. Môže byť guľatá alebo obdĺžniková. Pod cesto maslovačkou alebo rukou rozotrite tenkú vrstvu oleja. Zmes na pizzu bude tekutá, preto je lepšie, ak zvolíte panvicu alebo plech s vyššími okrajmi.
Teraz si pripravte náplň. Túto pizzu rada robím so smotanovým základom. Pripravte si v miske nastrúhaný syr a pokrájanú alebo nastrúhanú šunku. Zmes potom opatrne vylejte na pizza cesto – môžete ju ľahko upraviť vareškou, aby bola všade rovnomerne šunka aj syr.
Následne vložte do vyhriatej rúry. Pečte cca 25 minút pri 180° C. Chceme, aby pizza bola kompaktná, ale vo vnútri zostala vláčna. Po vytiahnutí na chvíľu odložte na platňu a nechajte mierne vychladnúť. Pizza ešte stuhne a nebude úplne vrelá. Môžete ozdobiť oreganom alebo bazalkou a petržlenovou vňaťou.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.