Zemiaková pizza

Syr Zemiaky
103 Zemiaková pizza

Ingrediencie

na 2 porcie/1 panvica

  • 400 g zemiakov uvarených v šupke
  • 200 – 250 g polohrubej múky
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • 1 lyžička oleja na pečenie (vhodný je napríklad repkový)
  • 100 g strúhaného tvrdého syra
  • 100 g vysokopercentnej kuracej šunky
  • 100 ml smotany na varenie
  • bylinky na ochutenie a ozdobu

Postup

Zemiaky uvarené v šupke nechajte vychladnúť a potom ich ošúpte a najemno nastrúhajte. Ak vám zostali zvyšné zemiaky, môžete použiť aj tie.

V hlbokej miske vypracujte cesto do hladka. K zemiakom pridajte vajce a polohrubú múku , osoľte a vypracujte hutné „plackovité“ cesto. Na hlbší plech alebo panvicu vhodnú do rúry vytvarujte z cesta pizza placku. Môže byť guľatá alebo obdĺžniková. Pod cesto maslovačkou alebo rukou rozotrite tenkú vrstvu oleja. Zmes na pizzu bude tekutá, preto je lepšie, ak zvolíte panvicu alebo plech s vyššími okrajmi.

Teraz si pripravte náplň. Túto pizzu rada robím so smotanovým základom. Pripravte si v miske nastrúhaný syr a pokrájanú alebo nastrúhanú šunku. Zmes potom opatrne vylejte na pizza cesto – môžete ju ľahko upraviť vareškou, aby bola všade rovnomerne šunka aj syr.

Následne vložte do vyhriatej rúry. Pečte cca 25 minút pri 180° C. Chceme, aby pizza bola kompaktná, ale vo vnútri zostala vláčna. Po vytiahnutí na chvíľu odložte na platňu a nechajte mierne vychladnúť. Pizza ešte stuhne a nebude úplne vrelá. Môžete ozdobiť oreganom alebo bazalkou a petržlenovou vňaťou.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku