Droždie zmiešajte v miske s lyžičkou cukru a zalejte 50 ml vlažnej vody. Na teplom mieste nechajte vzísť kvások. V mise zmiešajte múku so soľou a olivovým olejom a nakoniec s kváskom. Prilievajte 250 ml vlažnej vody a vypracujte cesto. Cesto nechajte ešte 30 minút kysnúť. Medzitým si pripravte náplň.
Pasírované paradajky zmiešajte s bazalkou, oreganom, osoľte a okoreňte čerstvo namletou soľou a korením. Pre pikantnejší variant môžete pridať štipku čili.
Z cesta vytvarujte tenké placky a položte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Pizzu potrite zmesou až po kraje. Celú pizzu obložte tenkými plátkami menej prerastenej slaniny. Na troške masla krátko opečte na širšie plátky rozkrojené šampiňóny a rozsypte ich pomedzi slaninu. Do medzier naukladajte čierne olivy prekrojené na polovicu a polovice cherry paradajok. Navrch naukladajte väčšie plátky mozzarelly.
Pizzu pečte v rúre predhriatej na 220°C asi 15 minút. Pred podávaním posypte valeriánkou.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.