Jablčno-tvarohový koláč z celozrnnej múky

Jablká
526 Jablčno-tvarohový koláč z celozrnnej múky

INGREDIENCIE:

(na plech cca 20 × 40 cm)

  • 2 hrnčeky celozrnnej pšeničnej múky
  • 2 lyžičky škorice
  • ¾ hrnčeka krupicového cukru
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • ¾ hrnčeka rozpusteného masla
  • 300 ml smotany
  • 2 vajcia
  • 1 veľké jablko

 

INGREDIENCIE NA NÁPLŇ:

  • 3 vaničky plnotučného tvarohu
  • 3 vajcia
  • 3 vanilkové cukry
  • 1 lyžica rumu

Použitá múka

POSTUP:

V jednej nádobe zmiešajte všetky suché ingrediencie na cesto.

V inej nádobe vyšľahajte tie tekuté a k nim vmiešajte nahrubo nastrúhané jablko.

Spojte obe časti cesta dohromady a vymiešajte hladké cesto.

Pripravte si náplň tak, že zmiešate všetky uvedené ingrediencie.

Plech vyložte papierom na pečenie a nalejte doň 2/3 cesta. Naň navrstvite všetok tvaroh a potom pridajte zvyšné cesto.

Pomocou vidličky tvarohovú vrstvu jemne prepojte s cestom a potom všetko pečte na 180 °C asi 45 minút alebo kým cesto nie je hotové.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.