na 8 rezov:
Na krém:
papier na pečenie
Deti ich milujú a s našou múkou ich pripravíte zdravšie, domáce a plné kvalitných surovín, a to za to stojí.
Najprv začnite predhrievať rúru na 170 °C a pripravte si plech vyložený papierom na pečenie. Teraz začnite s prípravou kakaovej piškóty. Pre nadýchané piškótové cesto je zásadné vyšľahať dokonale tuhý sneh z bielkov. K tomu vám pomôže štipka soli pridaná do bielkov a tiež čistá, odmastená nádoba.
V ďalšej mise vyšľahajte žĺtky s cukrom na nadýchanú penu. Venujte tomu aj 7 minút času, aby bola hmota svetlá, nadýchaná a ľahká. Bokom premiešajte obe múky (my sme použili 2/3 celozrnnej špaldovej a 1/3 hladkej špaldovej) a pridajte kakao. Sypkú zmes začnite opatrne zapracovávať do žĺtkovej peny. Nakoniec zľahka vmiešajte aj sneh. Celú hmotu naneste opatrne na papier na pečenie a rozotrite stierkou. Pre lepšie stiahnutie piškóty z papiera je niekedy lepšie použiť trochu oleja, ideálne olej v spreji vhodný na vymastenie formy. Pečte 10 minút. Po upečení piškótu vyberte a otočte ju cestom na mriežku na chladnutie, zhora opatrne stiahnite papier na pečenie a nechajte takto vychladnúť.
Po vychladnutí vyšľahajte krém. Dajte mascarpone a šľahačku do robota alebo vyšľahajte ručne. Mieru sladenia necháme na vás a chuti detí, bežne je to okolo 2 – 4 lyžice medu alebo sirupu. Piškótu rozpoľte a jednu polovicu potrite hojne krémom, priklopte druhou polovicou a dajte prikryté vychladiť do chladničky. Potom krájajte na rezy v tvare obdĺžnika alebo aj štvorca.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.