V kuchynskom robote zmiešajte vodu, múku, olej a rozdrobené droždie (použite nadstavec typu hák). Miešajte 3 minúty pomaly a potom 3 minúty rýchlo.
Pridajte soľ a miešajte ďalšie 2 minúty rýchlo.
Pridajte nasekaný rozmarín a miešajte rýchlo 1 minútu.
Na dosku posypanú múkou vyklopte zamiešané cesto a pod čistou utierkou nechajte 30 – 45 minút kysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem.
Vykysnuté cesto rozvaľkajte na hrúbku 0,5 cm a hladkým radielkom nakrájajte prúžky hrubé 0,5 cm.
Prúžky cesta preneste na plechy vyložené papierom na pečenie a nechajte kysnúť 30 minút.
Rúru rozohrejte na 180°C.
Keď je rúra horúca, rozprašovačom postriekajte steny vodou, až sa začne tvoriť para. Ihneď do nej vložte plechy s tyčinkami a pečte 2 minúty. Stiahnite teplotu na 160 °C a pečte 25 minút dozlatista. Dobu pečenia prispôsobte rúre.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.