Na 2 plechy
Zmäknuté maslo vyšľahajte spolu s cukrom, žĺtkom, pridajte kôru z citróna a namleté lieskové orechy. Vmiešajte škoricu, drvené klinčeky, kakao a múku.
Vypracujte hladké cesto, preložte ho do potravinárskeho vrecka a nechajte odpočinúť minimálne 1 hodinu, ideálne cez noc. Z cesta vytvarujte malé guľky a vtlačte ich do maslom vymastených formičiek z ¾.
Preložte na plech a pečte v predhriatej rúre pri 170°C asi 15 minút. Ešte teplé vyklopte a môžete posypať práškovým cukrom.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.