Zmiešajte múku, cukor a citrónovú kôru. Pridajte vajce a pokrájané zmäknuté maslo. Vypracujte hladké cesto, zabaľte ho do fólie na balenie potravín a cez noc uložte do chladničky.
Pred pečením vopred zohrejte rúru na 160°C.
Cesto si pripravte na pomúčenú plochu a vyváľajte z neho niekoľko mm hrubú placku. Vykrajujte požadované tvary a klaďte jednotlivé kusy na papier na pečenie.
Linecké cukrovinky pečte do ružova a po vychladnutí ich zlepujte marmeládou.
TIP: Použite marmeládu s výraznejšou chuťou, napríklad ríbezľovú.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.