Vianočná torta

Vianoce
161 Vianočná torta

Ingrediencie

Tortová forma s priemerom 24 cm

  • 6 vajec
  • 150 g krupicového cukru
  • 150 g hladkej múky Babičkina voľba tortová
  • 1 lyžička perníkového korenia
  • čerešňový alebo ríbezľový lekvár
  • fondán alebo marcipán na hviezdičky
  • práškový cukor

Postup

Vyšľahajte vajcia s krupicovými cukrom, ideálne ručným šľahačom do vysokej peny, to vám zaberie asi 10 minút. Postupne vmiešajte múku zmiešanú s perníkovým korením, zľahka ju stierkou zapracujte tak, aby cesto nespadlo.

Formu na tortu vyložte papierom na pečenie a cesto do nej nalejte. Pečte v predhriatej rúre pri 160°C dozlatista, asi 30 minút, potom rúru vypnite, otvorte a nechajte ešte vnútri minimálne 10 minút dôjsť.

Nechajte tortu pri izbovej teplote vychladnúť, potom ju pozdĺžne rozkrojte a natrite marmeládou. Fondán rozvaľkajte na doske poprášenej práškovým cukrom na plát tenký asi 3 mm a vykrojte hviezdičky. Ozdobte nimi tortu a ešte práškovým cukrom poprášte.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku