Ingrediencie
Tortová forma s priemerom 24 cm
- 6 vajec
- 150 g krupicového cukru
- 150 g hladkej múky Babičkina voľba tortová
- 1 lyžička perníkového korenia
- čerešňový alebo ríbezľový lekvár
- fondán alebo marcipán na hviezdičky
- práškový cukor
Tortová forma s priemerom 24 cm
Vyšľahajte vajcia s krupicovými cukrom, ideálne ručným šľahačom do vysokej peny, to vám zaberie asi 10 minút. Postupne vmiešajte múku zmiešanú s perníkovým korením, zľahka ju stierkou zapracujte tak, aby cesto nespadlo.
Formu na tortu vyložte papierom na pečenie a cesto do nej nalejte. Pečte v predhriatej rúre pri 160°C dozlatista, asi 30 minút, potom rúru vypnite, otvorte a nechajte ešte vnútri minimálne 10 minút dôjsť.
Nechajte tortu pri izbovej teplote vychladnúť, potom ju pozdĺžne rozkrojte a natrite marmeládou. Fondán rozvaľkajte na doske poprášenej práškovým cukrom na plát tenký asi 3 mm a vykrojte hviezdičky. Ozdobte nimi tortu a ešte práškovým cukrom poprášte.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.