Pomarančová vianočná torta so snehovou čiapkou

Vianoce
65 Pomarančová vianočná torta so snehovou čiapkou

Ingrediencie

Na těsto:

  • 160 g kvalitnej pomarančovej marmelády
  • 225 g hladkej špaldovej múky Babičkina voľba
  • 60 g olivového oleja
  • 2 vajcia
  • 10 g prášku do pečiva
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 190 g smotany 15 % (1 téglik)
  • 80 g trstinového cukru
  • 1 dl pomarančového fresh alebo kvalitného džúsu 100 %

 

Na sněhovú čiapku:

  • 200 g créme fraiche
  • 125 g syra Philadelphia
  • 50 g mäkkého masla
  • 3 lyžice lesného medu
  • 1 lyžica nastrúhanej kôry z pomaranča s neošetrenou kôrou

Postup

Vyšľahajte vajce izbovej teploty s cukrom. Postupne pridávajte marmeládu, olej, džús a smotanu.  Preosejte múku a v druhej mise ju zmiešajte s práškom do pečiva a škoricou. Pomaly presypte suchú zmes do mokrej a miešajte.

Medzitým predhrejte rúru na 160 stupňov. Vymažte tortovú formu s priemerom 19 cm a vysypte ju hrubou múkou. Dajte tortu piecť asi na 60 minút.

Na snehovú čiapku vyšľahajte všetky suroviny okrem kôry robotom do hladkého krému a dajte chladiť do chladničky, kým vychladne torta. Torta nesmie byť ani vlažná, aby po nej čiapka nestiekla.

Potom naneste krém, posypte kôrou a dajte chladiť do chladničky aspoň na 6 hodín pred podávaním.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku