Do mierne nahriateho hrnčeka nalejte 50 ml vlažného mlieka, pridajte droždie, lyžičku cukru a lyžicu múky, zamiešajte a nechajte vzísť kvások. Do hlbokej misy si pripravte múku, pridajte cukor, žĺtok, zvyšné vlažné mlieko, štipku soli a prilejte kvások.
Vareškou vypracujte hladké cesto a nechajte ho na teplom mieste zdvojnásobiť objem, trvá to v závislosti od teploty asi hodinu.
Cesto si rozvaľkajte na pomúčenej doske, rozkrájajte na 10 štvorcov, na každý dajte asi lyžicu čučoriedok a zabaľte. V osolenej vriacej vode varte približne 8 minút.
Na žahour v mise roztlačte hrsť čučoriedok, pridajte cukor podľa ľubovôle a rozrieďte mliekom, aby vznikla omáčka. Knedle podávajte pocukrované, s tvarohom, rozpusteným maslom a žahourom.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.