Kysnuté čučoriedkové knedle a žahour

Čučoriedky
217 Kysnuté čučoriedkové knedle a žahour

Ingrediencie

Na 10 knedlí

  • 250 g múky Babičkina voľba na kysnuté cesto
  • 15 g droždia
  • 15 ml mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 žĺtok
  • štipka soli
  • 500 g čučoriedok

 

Na podávanie:

  • práškový cuko
  • tvrdý tvaroh
  • maslo
  • čučoriedky
  • a trochu mlieka na žahour

Postup

Do mierne nahriateho hrnčeka nalejte 50 ml vlažného mlieka, pridajte droždie, lyžičku cukru a lyžicu múky, zamiešajte a nechajte vzísť kvások. Do hlbokej misy si pripravte múku, pridajte cukor, žĺtok, zvyšné vlažné mlieko, štipku soli a prilejte kvások.

Vareškou vypracujte hladké cesto a nechajte ho na teplom mieste zdvojnásobiť objem, trvá to v závislosti od teploty asi hodinu.

Cesto si rozvaľkajte na pomúčenej doske, rozkrájajte na 10 štvorcov, na každý dajte asi lyžicu čučoriedok a zabaľte. V osolenej vriacej vode varte približne 8 minút.

Na žahour v mise roztlačte hrsť čučoriedok, pridajte cukor podľa ľubovôle a rozrieďte mliekom, aby vznikla omáčka. Knedle podávajte pocukrované, s tvarohom, rozpusteným maslom a žahourom.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku