Kysnuté medvede

208 Kysnuté medvede

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky Babičkina voľba na kysnuté cesto
  • 250 ml mlieka
  • 40 g droždia
  • 60 g cukru
  • lyžička soli
  • 2 vajcia + jedno na potretie
  • 50 g masla
  • mak a ľanové semienka na ozdobu

Postup

Do vlažného mlieka rozmiešajte droždie, pridajte niekoľko lyžíc múky a cukru. Prikryte utierkou a na teplom mieste nechajte 10 minút odpočinúť.

Do misy nasypte múku, zvyšný cukor, pridajte soľ, vajce a rozpustené maslo. Pridajte kvások a zo všetkých ingrediencií vypracujte pružné cesto, ktoré na záver ešte premieste na pomúčenej doske.

Hotové cesto vložte do čistej misy, poprášte múkou a pod utierkou nechajte asi 2 hodiny kysnúť. Z cesta tvarujte guľky a z nich skladajte tvary medvedíkov. Medvedíky poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie, potrite vajcom a ozdobte makom a ľanovými semienkami.

Pečte v rúre predhriatej na 190°C dozlatista.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku