Ingrediencie
- 500 g hladkej múky Babičkina voľba na kysnuté cesto
- 250 ml mlieka
- 40 g droždia
- 60 g cukru
- lyžička soli
- 2 vajcia + jedno na potretie
- 50 g masla
- mak a ľanové semienka na ozdobu
Do vlažného mlieka rozmiešajte droždie, pridajte niekoľko lyžíc múky a cukru. Prikryte utierkou a na teplom mieste nechajte 10 minút odpočinúť.
Do misy nasypte múku, zvyšný cukor, pridajte soľ, vajce a rozpustené maslo. Pridajte kvások a zo všetkých ingrediencií vypracujte pružné cesto, ktoré na záver ešte premieste na pomúčenej doske.
Hotové cesto vložte do čistej misy, poprášte múkou a pod utierkou nechajte asi 2 hodiny kysnúť. Z cesta tvarujte guľky a z nich skladajte tvary medvedíkov. Medvedíky poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie, potrite vajcom a ozdobte makom a ľanovými semienkami.
Pečte v rúre predhriatej na 190°C dozlatista.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.