Sypké suroviny premiešajte v mise a pridajte maslo nakrájané na kocky a prepracujte. Po častiach prilievajte postupne vodu a vypracovávajte hladké cesto. Prepracované cesto zabaľte do fólie a dajte na hodinu stuhnúť do chladničky.
Asi ¼ schladeného cesta si dajte bokom, neskôr z nej vytvarujete mriežku. Zvyšok vyvaľkajte na pomúčenej ploche na hrúbku cca 5 mm a preneste do okrúhlej formy (vymastenej maslom), prstami ho jemne vtlačte a prečnievajúce okraje odrežte. Cesto poprepichujte vidličkou a potrite džemom.
Zo zvyšného cesta vyvaľkajte placku. Radielkom krájajte prúžky a klaďte ich šikmo cez seba na náplň. Potrite žĺtkom a pečte v predhriatej rúre na 170 °C asi tak 35 – 40 minút. Pred krájaním ho nechajte vychladnúť.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.