Pletený koláč s nutellou

187 Pletený koláč s nutellou

Ingrediencie

  • 300 g hladkej múky Babičkina voľba
  • 20 g krupicového cukru
  • 30 g rozpusteného a vychladeného masla
  • 15 g kvasníc
  • 150 ml vlažného mlieka
  • 1 žĺtok
  • štipka soli
  • Nutella

Postup

V mlieku rozpustíme cukor a následne v ňom necháme nakysnúť droždie.

Múku, rozpustené maslo, zvyšok mlieka, žĺtok a štipku soli zmiešame v miske, pridáme vykysnuté droždie a takto pripravenú hmotu vypracujeme na hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste (minimálne na hodinu) vykysnúť.

Následne cesto rozdelíme na štyri časti a rozvaľkáme na tenký plátok. Z plátkov cesta vyřežeme kruhy pomocou tanieru alebo tortovej formy a potrieme ich Nutellou. Na potretý plát položíme druhý plát a znova ho potrieme Nutellou. V tomto postupe pokračujeme aj s tretím plátom. Posledný plát cesta už nenatierame Nutellou. Pripravený produkt prenesieme na plech, ktorý vopred vyložíme papierom na pečenie. Uprostred cesta položíme pohár a podľa jeho okraju narežeme cesto na 16 častí. Stred musí zostať nerozrezaný.

Do každej ruky si vezmeme jeden cíp a zatočíme ho tak, aby boli cípy vedľa seba zatočené protichodne. Tento postup zopakujeme so všetkými cípmi, pokiaľ nedostaneme 8 cípu hviezdu, v ktorej sa každý cíp skladá z dvojice opačne zamotaných cípov.

Vytvorenú hviezdu potrieme bielkom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200°C, pekne do zlata (cca 15-20 minút). Dobrú chuť!

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku