V mlieku rozpustíme cukor a následne v ňom necháme nakysnúť droždie.
Múku, rozpustené maslo, zvyšok mlieka, žĺtok a štipku soli zmiešame v miske, pridáme vykysnuté droždie a takto pripravenú hmotu vypracujeme na hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste (minimálne na hodinu) vykysnúť.
Následne cesto rozdelíme na štyri časti a rozvaľkáme na tenký plátok. Z plátkov cesta vyřežeme kruhy pomocou tanieru alebo tortovej formy a potrieme ich Nutellou. Na potretý plát položíme druhý plát a znova ho potrieme Nutellou. V tomto postupe pokračujeme aj s tretím plátom. Posledný plát cesta už nenatierame Nutellou. Pripravený produkt prenesieme na plech, ktorý vopred vyložíme papierom na pečenie. Uprostred cesta položíme pohár a podľa jeho okraju narežeme cesto na 16 častí. Stred musí zostať nerozrezaný.
Do každej ruky si vezmeme jeden cíp a zatočíme ho tak, aby boli cípy vedľa seba zatočené protichodne. Tento postup zopakujeme so všetkými cípmi, pokiaľ nedostaneme 8 cípu hviezdu, v ktorej sa každý cíp skladá z dvojice opačne zamotaných cípov.
Vytvorenú hviezdu potrieme bielkom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200°C, pekne do zlata (cca 15-20 minút). Dobrú chuť!
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.